September

Nu har hösten börjat. Jag sitter i ett halvskumt rum framför datorn med musik i bakgrunden på högsta volym. Regnet skvalar utanför på fönsterblecket och det där gråa har inträtt i människornas vardag, konstaterar jag. Men en promenad i regnet kan vara uppfriskande. Det är inte varmt och det är inte kallt, hur ska jag klä mig? Jag läste nyss i Aftonbladet att klädhandeln ökar under september månad. Ja, nu har ju folk tid att planera och att gå i affärer. Soliga somrar är det ju inget roligt att springa i affärer.

Månaden september är från den romerska tiden. Den här månaden skördas det sista och på landsbygden går traktorerna på åkrarna. För så där 100 år sedan gick inte landsbygdens barn i skolan på samma sätt på grund av jordbrukets arbete. Under skördeperioden fick barnen gå halva dagar i skolan för att sedan gå hem och hjälpa till på åkrarna.

Har ni förresten sett all reklam för kurser att gå på under hösten? Det kan vara ganska kul. Att lära sig ett nytt språk skulle nog vara spännande. Varför inte en kurs i italienska? Mi chiamo Chatarina. Ciao!

© Chatarina Lindehoff – 2019